gallery/logo kleur

Over de opvang


In het Kievitsnest is er een vast ritme dat met dagritmekaarten een duidelijke lijn voor de kinderen geeft, zodat zij weten wat ze kunnen verwachten. Dit geeft de kinderen een veilig gevoel. Het ritme bestaat uit eet-, rust- en speelmomenten en uitjes, zoals de speeltuin, het hertenkamp, het park of zelfs de supermarkt. We gaan graag met z’n allen in de bolderwagen op pad!  Het ritme is een leidraad, maar wanneer ik aan de kinderen merk dat ze op een moment iets anders nodig hebben, zal ik de behoefte van de kinderen zo goed mogelijk proberen te volgen. Baby’s volgen sowieso het ritme van thuis!

Ik ben vaak met de kinderen buiten te vinden, even op pad of gewoon lekker in de achtertuin, waar ook voldoende speelmogelijkheid is. Er is een speelhuisje met glijbaan, een zandbak, watertafel en een volledig wagenpark aan auto’s en fietsjes. Als het weer iets minder is spelen we lekker binnen, waar ook genoeg te doen is! Er is bijvoorbeeld een speelkeukentje, ballenbaktent, speelgoedkist en vooral de duplo is hier favoriet! Ook doen we regelmatig een spelletje of een puzzeltje aan tafel, maken we mooie kunstwerken of lees ik de kinderen voor. Kortom: uw kind hoeft zich hier niet te vervelen!  

Voor de ouders die het leuk vinden werk ik met boekjes/schriftjes waarin ik een verhaaltje schrijf over de dag van uw kind. Dit is natuurlijk vooral leuk voor de kinderen die nog niet zoveel zelf kunnen vertellen. Zo krijgt u een beetje een beeld van de dag van uw kind!

Wat ik zelf het belangrijkst vind is dat uw kind hier plezier heeft en zich thuis voelt! Dan kunt u tenminste ook met een gerust hart naar uw werk.